Tvättnötter

Idag har jag tvättat första tvätten med tvättnötter, alltså naturligt tvättmedel helt utan tillsatser. Körde en maskin med svarta kläder och de verkar ha blivit rena. Jag använde en 100% ren eterisk olja med lavendeldoft för att kläderna ska lukta gott. Återstår att se hur väl dessa nötter tvättar de vita kläderna. Har beställt ett ekologiskt blekmedel som kommer nästa vecka. Fortsättning följer….

IMG_6954.JPG

5 svar på ”Tvättnötter

 1. Prova bleka med bakpulver, gissar de är billigare än blekmedlet du beställt, ett tips bara!

 2. Tack för tipset Sandra! Ska prova med bakpulver. Blekmedlet var inte så dyrt men bakpulver är nog ändå billigare

 3. Här har du lite mer saker du kan använda tvättnötterna till..

  Flytande tvättnötter
  1 liter vatten
  100g tvättnötter

  Koka upp under lock dra sedan pannan av plattan, plocka upp nötterna efter ca 12-15 min. Sila när det kallnat, häll upp i en flaska och förvara den sedan i kylskåpet.

  Används till:
  Vanlig tvätt (ca 3 msk), maskindisk (ca 3 msk), allrengöring, schampo till djur, spruta på växter med löss, fönsterputs (2 msk medel + 3 msk ättika).

  Krsm

 4. Brukar du använda tvättnötter? Hur mycket bakpulver använder man förresten till en vanlig tvätt? Häller man bakpulver inuti maskinen eller i nåt av facken? Vad är bättre, använda tvättnötterna som de är i maskinen eller använda flytande som man kokat enl ditt recept? Det är bra med tips för jag vet ingenting om detta än.
  Kram

 5. Ca 1 tsk bakpulver i tvättmedelsfacket brukar räcka. Har ingenaning, är nog en smaksak skulle jag tro.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *